Tallinnas saab kuu aega enneolematult pika trollibussiga tasuta sõita

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Uus trollibuss Trollino 24 MetroStyle hakkab esmaspäevast sõitma 1. liinil. 
Uus trollibuss Trollino 24 MetroStyle hakkab esmaspäevast sõitma 1. liinil. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna trolliliinidel katsetatakse detsembri alguseni uut kahe lõõtsaga 24 meetri pikkust ühissõidukit, mis saab sõita trollina kontaktvõrgus, kuid vajaduse korral oma sarved liinidest lahti ühendada ja sõita ka akutoitel nagu elektribuss.

Solarise tehases toodetud Trollino 24 MetroStyle mahutab ligikaudu 200 reisijat ehk neli korda rohkem kui tavaline buss. Kahe lõõtsaga trollil on viis ust ja see sõidab kaheksa rattaga neljal teljel. Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) juhatuse esimehe Deniss Boroditši sõnul maksab praegu katsetatav trollibuss 800 000 eurot.

Linnajuhid vaatavad selliste ühissõidukite poole seetõttu, et tahavad Tallinnas välja arendada niinimetatud metroobusside süsteemi. «Metroobuss pole veerem, vaid terviklik süsteem. See on linna läbivate liinide ja suure veovõimega transpordisüsteem, mis on integreeritud nii, et kui näiteks Mustamäe poolt tuleb metroobuss Vabaduse väljakule, siis paralleelselt on integreeritud ka trammiliinid, nii et nad liiguksid enam-vähem sünkroonis. Et keegi neist ei seisaks kusagil foori taga või ummikus. See on terviklikult üles ehitatud süsteem, mis on mõeldud suure mahutavusega veeremile,» selgitas abilinnapea Andrei Novikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles