EKRE värk – natuke tunnistab süüd, tegelikult muidugi mitte (27)

Raul Ranne
Copy
Mart Helme (vasakul) ütles, et Indrek Tarand oli piketil purjus, aga joovet ei tuvastatud.
Mart Helme (vasakul) ütles, et Indrek Tarand oli piketil purjus, aga joovet ei tuvastatud. Foto: Sander Ilvest, Tairo Lutter

Pikki aastaid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhtidega kohtus vägikaigast vedanud Indrek Tarand sai suve alguses lõpuks võidu, ent avalikus meedias vabandamise, moraalse kahju ja kohtukulude hüvitamise asemel on EKRE-mehed, ehkki justkui süüd tunnistades, viimas vaidlust järgmisse kohtuastmesse.

«Ühes asjas olen EKREga ühel meelel: kohus töötab meil tõesti aeglaselt. Nemad ütlevad lisaks, et töötab kallutatult, aga mina toda väidet ei jaga. Arvan, et põhimõtteliselt on Eesti kohtusüsteem õiglane,» kommenteerib Tarand pikalt kestnud kohtuasja. «Aga olgu. Tähtis on see, et kohus oma pika otsustamisega siiski jõudis järeldusele, et minule tehti väärus. Minule tehti liiga, minu õigusi rikuti.»

Selgituseks. Kohtuvaidlus käis seoses 26. novembril 2018 Toompeal toimunud piketil juhtunuga. EKRE korraldatud ÜRO globaalse ränderaamistikuga liitumise vastasel meeleavaldusel haaras Tarand mikrofoni enda kätte ja püüdis sõna võtta. Ta lükati aga kõnepoodiumilt alla, tõugati pikali ning mõned meeleavaldajad lõid teda jalaga. Seejärel toimetas turvamees Tarandi piketikohast eemale, sinna, kus seisis politseinik.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles