Taksojuhi mõrvas süüdistatavad astuvad kohtu ette

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets. Foto: Politsei

Teisipäeval kell 9.30 algab Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas kohtuistung Viktor Kabanovi (29) ja Andrei Karanetsi (25) kriminaalasjas.

Kabanovi ja Karanetsit süüdistatakse karistusseadustiku mõrva (§ 114 p 1,5) ja vargust (§ 199 lg 2 p 4,7,8) käsitletavate paragrahvide järgi.

Süüdituse kohaselt sai Viljandi politsei selle aasta 24. aprillil teate, et samal õhtul Viljandi bussijaamas kaks meest takso peale võtnud taksojuht on kadunud koos sõidukiga. Päev hiljem leidsid politseinikud Viljandimaal asuvast tiigist kadunud mehe vägivallatunnustega surnukeha.

Kabanov ja Karanets kuulutati rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

28. aprillil peeti Saksamaal kinni üks ning järgmisel päeval teine kahtlustatav. Samuti leiti ka röövitud sõiduk.

Süüdistuse kohaselt tungisid mehed röövimise eesmärgil taksojuhile kallale kägistades ning pekstes teda. Lõpuks viisid süüdistatavad kannatanu Viiratsi vallas Vardja külas asuva tiigi juurde ning viskasid mehe vette.

«Tuginedes  ekspertiisi tulemusele, võib väita, et kannatanu suri uppumise tagajärjel,» sõnas ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

Pärast seda varastasid mehed Pärsti vallas Mustivere külas asuvast tanklast peaaegu 80 liitrit diiselkütust ning lahkusid röövitud sõidukiga Eestist.

 Kabanovi kaitsja advokaat Raul Tosmann esitas 31. jaanuaril kohtule taotluse kohtuistungi täielikult kinniseks kuulutamiseks õigusemõistmise ja turvalisuse huvides.

Lõuna ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa palus kohtul samuti õigusemõistmise huvides kaaluda võimalust kuulutada kohtuistung kinniseks.

9. veebruari kohtumäärusega kuulutas kohus istungi täielikult kinniseks õigusemõistmise huvides.

Kohtuistungite toimumine on planeeritud 20. veebruarini. Kohtuotsuse kuulutamine (mille täpne aeg selgub menetluse käigus) tuleb avalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles