Esimese ja teise lapse lapsetoetuse tõstmine kavas ei ole (2)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Neli last. Foto on illustreeriv.
Neli last. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnas ERRi veebisaates «Otse uudistemajast», et kuigi esimese ja teise lapse toetus on püsinud aastaid samal tasemel, ei ole praegusel valitsusel kavas lastetoetust tõsta, teatas ERRi uudisteportaal

Kui peres kasvab kolm last, saab pere lastetoetust kokku 520 eurot kuus, sest alates kolmandast lapsest lisandub lastetoetusele 300 eurone lasterikka pere toetus, kuid esimese ja teise lapse toetus on püsinud aastaid 60 euro peal lapse kohta.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnas, et esimeste laste lastetoetust kavas tõsta ei ole: «See on toetus, mitte mingi lapse ülalpidamiskulu katmine. See on toetus, see on väärtustamine, ja sihitatud on sinna, kus statistika näitab meile, et mure toimetulekuga on suurem».

Riisalo sõnul on toetuste laiem eesmärk lastega perede väljatoomine vaesusest: «Nii on siis neid kolme ja enama lapsega peresid hulganisti vaesusriskist välja toodud». Küll aga näitab statistika ERRi teatel, et suurimas vaesusriskis on just üksikvanema pered, kus kasvab reeglina üks või kaks last.

«Kui me räägime päris vaesusest, siis selleks on riigil teised meetmed, mis ei ole seotud laste arvuga peres,» selgitas minister, lisades, et vaesusriskis on paratamatult ka puudega lastega pered või pered, kus vanem on puudega, kuid selle nimel tuleks rohkem tegelda perelepitusega, mis võimaldaks kohtuväliseid kokkuleppeid teise lapsevanemaga, kes lapse kasvatustöös ja ülalpidamisel igapäevaselt ei osale, et tema panus saavutada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles