Keskerakond ja sotsid alustasid koalitsioonikõnelustega

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Teisipäeval harisid sotsid end kohtumistel, et olla kolmapäevaks parimas võimalikus läbirääkimisvormis. Esiplaanil Jevgeni Ossinovski.
Teisipäeval harisid sotsid end kohtumistel, et olla kolmapäevaks parimas võimalikus läbirääkimisvormis. Esiplaanil Jevgeni Ossinovski. Foto: Eero Vabamägi

Kui esmaspäeval kohtusid Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond, et paika panna tööplaan Tallinna linnavõimu koalitsioonikõnelusteks, siis täna alustati sisuliste aruteludega.

Kui esmaspäeval pandi paika kalenderplaan, siis teisipäeval oli sotside delegatsioonil kohtumisi linna finantsteenistuse ja kommunaalametiga, et saada ülevaade linna finantsseisust ning eelarvevõimalustest. Samuti saadi ülevaade Tallinna peamistest teedeehituskavadest ja investeeringutest.

Keskerakonna delegatsioonist öeldi Postimehele, et kuni allkirjad pole paberile jõudnud, nad ühtegi kommentaari läbirääkimiste jooksvast seisust avalikkusele ei anna. Erakonna peasekretär Andre Hanimägi on avaldanud lootust jõuda läbirääkimistega lõpule järgmise nädala jooksul.

Eelkõige on kaalutluskohaks see, et soovitakse kokkuleppeni jõuda enne, kui uus linnavolikogu koosseis esimest korda koguneb. Millal see juhtub, pole veel teada, sest riigikohtus on veel arutlusel paar valimiste kohta tehtud vaidlustust, mille otsused kuulutab riigikohus välja tõenäoliselt selle nädala lõpuks. Kui riigikohus on teatanud, et valimistega on kõik korras, on linnavolikogu kokkukutsumiseks aega üks nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles