Tarneraskuste tõttu ootab kolmandik Tartu rendiratastest remonti

BNS
Copy
Säärane pilt avanes mõni aasta tagasi Annelinnas, kus noored sõitsid rendirattal lausa kolmekesi.
Säärane pilt avanes mõni aasta tagasi Annelinnas, kus noored sõitsid rendirattal lausa kolmekesi. Foto: Seleri Tidor

Jalgrattajuppide tarneraskuste tõttu on Tartu linna rendiratastest praegu enam kui kolmandik töökojas remonti ootamas, edastas ERR-i uudisteportaal.

Tartu rattaringlusel peaks üsna pea algama suur talvehoolduse periood, samuti vajavad paljud rattad suuremat remonti. Ent nagu kogu rattamaailm, vaevleb ka Tartu linn varuosade puudujäägis, teatas uudistesaade «Aktuaalne kaamera». Varuosade puudujääk on tekkinud seetõttu, et koroonakriisi ajal pandi tehastes tootmine pausile.

«Väga lihtne näide on näiteks ketid. Meil suvehooaja jooksul iga ratas tahab ühte või kahte ketti ja praegu kette pole lihtsalt saada. Need ketid, mis meil olid kevadel tellitud, lubati septembriks. Neid veel ei ole, praeguseks on lubatud novembrisse,» selgitas Tartu Linnatranspordi juhataja Roman Meeksa.

Remondijärjekorra tõttu oli 750 linnarattast eelmisel nädalal ringluses 390. Praeguseks on rattaid linnas pisut alla 500. Seda on tunda ka linnapildis.

Rattad ringlevad Tartus alates 2019. aasta kevadest. Nii ongi mõne ratta läbisõit juba ligi 20 000 kilomeetrit ja remondivajadus aina kasvab.

Linnatransport loodab, et kui varuosad ikkagi novembri lõpuks jõuavad, saab kevadeks ehk tipphooajaks enamiku ratastest töökorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles