VIDEO ⟩ Purjus veokijuht kihutas Tallinna-Tartu maanteel 10 kilomeetrit vastassuunavööndis (5)

Copy
Purjus juht sõitis Tallinna-Tartu maanteel üle kümne kilomeetri vastassuunavööndis.
Purjus juht sõitis Tallinna-Tartu maanteel üle kümne kilomeetri vastassuunavööndis. Foto: Ekraanitõmmis videost

Politsei pidas teisipäeva hommikul Tallinna-Tartu maantee neljarajalisel lõigul kinni purjus juhi, kes sõitis oma veoautoga rohkem kui 10 kilomeetrit vastassuunavööndis. Õnneks suutsid kaasliiklejad purjus juhi tekitatud ohtlikule olukorrale reageerida ja raske õnnetus jäi tulemata.

Mitu liiklejat andis teisipäeva hommikul häirekeskusele teada Tallinna-Tartu maanteel vastassuunas liikuvast veokist.

Liiklusjärelevalvekeskuse teatel märkas veokit ka töövälisel ajal samas suunas liikunud politseiametnik, kes sõiduki asukohast kuni selle peatamiseni patrullile infot andis.

Peatatud veoki roolis oli 61-aastane mees, kellel tuvastati väljahingatavas õhus alkoholisisalduse näit, mis on lähedane piirile, kus alustatakse juba kriminaalmenetlust.

Rohkem kui kümme kilomeetrit 27-tonnise täismassiga veokit vastassuunas roolinud ja teisi liiklejaid ohtu seadnud juht peeti kinni ning eile andis ta oma tegudest aru juba Harju maakohtus.

Kohtuotsuse kohaselt peab ta viibima mõnda aega kinnipidamiskeskuses ja lisakaristusena võeti juhtimisõigus. Oma juhtimisõiguse taastamiseks peab ta pärast karistuse kandmist tegema uuesti liikluseksami.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles