Tallinn ei kooskõlastanud koolide kaugõppele viimist terviseametiga (9)

Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Eero Vabamägi

Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) kohaselt saab koolide ajutisele kaugõppele viimise üle otsustada terviseamet või valitsus, ent Tallinnas võtsid haridus- ja linnajuhid otsustamise enda kätte, nii et kõik linna koolid sunnitakse 4.-8. klassideni uuest nädalast kollektiivsele kaugõppele ilma õigusliku aluseta.

Õiguskantsler on viidanud, et Tallinna linnajuhtidel või koolijuhtidel puudub NETS-i järgi õigus otsustada kogu omavalitsuse koolide kaugõppele saatmiseks, selle otsuse võivad vastu võtta üksnes terviseamet või valitsus, lähtudes ka siis iga konkreetse kooli vaktsineerimis- ja nakatumisnäitajatest, vahendab ERR-i uudisteportaal.

«Õiguslik alus on olemas, selleks on põhikooli- ja gümnaasiumiseadus (PGS). Õppetöö korralduse otsustamine on kindlalt iga kooli otsus, kuidas ta oma õppetööd korraldab ja mis alustel, näiteks distantsõppena,» selgitas Pajula.

Ometi ei võimaldatud igal koolil seda otsust iseseisvalt teha, nagu on kirjas Pajula viidatud seaduses, vaid linn sundis kõiki koole seda sammu astuma.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles