Kõlvart: kõigi õpilaste kooli lubamine pole õige

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Kõlvart.
FOTO: Remo Tõnismäe
Mihhail Kõlvart. FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles, et jääb oma otsuse juurde ja kõik Tallinna koolide 4.–8. klasside õpilased suunatakse peale koolivaheaega distantsõppele. Mõned pealinna koolid seda siiski ei tee.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti peamised argumendid on, et naktumine on kõrge ning viirus saadakse peamiselt koolist ja kodust. Linnapea sõnas, et olukord on halvenenud septembrist alates ja ilmselt tegi selle veelgi hullemaks sügisene koolivaheaeg, sest lastel on olnud nädala jooksul uusi kontakte.

Kõlvart tunnistas, et tema soovis osalist distantsõpet juba kuu aega tagasi, aga siis ei olnud koolijuhid nõus. Teisipäevasel kohtumisel olid samuti mõned eriarvamused, aga kuna olukord on halb, oli enamik nõus, kinnitas linnapea.

«Nakatunud on 1000 last ja 70 õpetajat. Koolile on antud terviseameti funktsioonid, kool peab kaardistama lähikontaktsed, jälgima, kas õpilane tegi testi või mitte. Kuna terviseamet on seisukohal, et nad ei saa jagada isikuandmeid, ei oma kool täpsemat teavet haigestunute kohta,» rääkis Kõlvart.

Ta lisas, et see kõik on täiendav koormus koolile. Peale koolivaheaega on vaja ajapuhvrit, et aru saada, kuidas hakkab olukord arenema ja kuidas kulgeb kõigi õpilaste testimine koolis.

Vastates küsimusele, mis saab nendest koolijuhtidest, kes on lubanud kõik lapsed esmaspäevast õppetööle, vastas linnapea, et ei pea seda õigeks. Ta täpsustas, et nende suhtes sanktsioone rakendama ei hakata, olukorda arutatakse uuesti järgmisel teisipäeval. Siis otsustatakse ka, kas 4.–8.klasside õpilased jäävad distantsõppele nädalaks või tuleb kodusõppimise aega pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles