GALERII ⟩ Malisse roteeruv jalaväerühm lõpetas väljaõppe

Copy

Sel nädalal lõppes jalaväerühma BKN-11 Estpla üle kahe kuu väldanud välisoperatsioonieelne väljaõpe, millega valmistuti detsembris algavaks teenistuseks Malis ning mida toetas Tapal liitlaste lahingugrupis teeniv Prantsusmaa üksus.

«Väljaõpe on andnud võitlejatele võimaluse tutvuda operatsioonipiirkonnaga Malis, tänu millele saime üksusena parema arusaamise eelseisvatest ülesannetest ja ootustest. Väljaõppe jooksul saime enda proovikivid lihvitud ning lõpuharjutus läks meil hästi,» ütles BKN-11 Estpla rühmaülem nooremleitnant Mihkel Tamm.

Lõpuharjutuse Sleipnir-11 eesmärgiks oli läbi harjutada kõige tõenäolisemad ülesanded ja situatsioonid, mis üksust piirkonnas ees ootavad – baasikaitse, patrullide teostamine ja kiirreageerimisüksuses osalemine.

«Missioonile suunduva rühma väljaõpe on läbi viidud Scoutspataljoni tegevväelaste poolt, kes omavad ise põhjalikke kogemusi välismissioonidelt ja on sellekohase väljaõppe tegelenud pikka aega,» ütles Barkhane järgmise kontingendi ülem major Rauno Vahimets. «Kahtlemata on rühm saanud parima võimaliku väljaõppe ja omandatud oskused on proovile pandud lõpuharjutuse käigus. Hoolimata väljaõppe perioodi lõppemisest, ei lõpe väljaõpe ka missioonipiirkonnas ja oskusi-teadmisi täiendatakse pidevalt.»

Jalaväerühm BKN-11 Estpla vahetab detsembris välja hetkel Malis teeniva rühma BKN-10 Estpla, mis alustas teenistust Gao sõjaväebaasis selle aasta augustis. Malis Nigeri jõe äärses Gao linnas paikneva Eesti kontingendi peamine tegutsemisala on just linnakeskkond. Eestlaste ülesanneteks Malis on väekaitse ning ühised patrullid Prantsuse kaitseväe üksustega, kelle baasis ning koosseisus Eesti kontingent tegutseb.

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi - Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Nigeri ja Tšaadi - võitlust islamiäärmuslastega ja anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles