Rahvusraamatukogu sulgeb täna viieks aastaks lugemissaalid (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Suure renoveerimise eelne tuur Rahvusraamatukogus.
Suure renoveerimise eelne tuur Rahvusraamatukogus. Foto: Madis Veltman

Laupäeval kell 19 suletakse viieks aastaks rahvusraamatukogu lugemissaalid. Tõnismäel asuvas hoones valmistutakse rekonstrueerimistöödeks ja nüüd algab kolimine endisesse pangahoonesse.

«Uue nädala algusest, 1. novembrist algab maja ajaloos uus etapp,» märkis rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo, kutsudes täna veel kõiki kaasa lööma Tõnismäe hoone seitsmetunnises programmis.

Viimasel päeval toimub rahvusraamatukogus lõpufestival, kus esineb Jarek Kasari, Vaiko Epliku ja Jaan Pehki dünaamiline trio.

Kõik üritused on tasuta, kuid osalemise eelduseks on Covid vaktsineerimise või läbipõdemise tõend ja maski kandmine.

Alates novembrist hakkab rahvusraamatukogu kolima Narva maanteel asuvale asenduspinnale ja võtab kaasa 2 kilomeetri jagu raamatuid 51 klomeetri pikkusest kogust. Ülejäänud 49 kilomeetrit viiakse nõuetekohasesse logistikakeskusesse hoiule.

«Kolimine tuleb logistiliselt keerukas ja mahukas, sest majast peame ära viima ju 51 kilomeetrit pika rivi raamatutest, mis kõik tuleb turvaliselt pakkida ja ümber paigutada,» kirjeldas kolimise projekti ja teenuste juht Kristel Veimann.

Kolimise periood vältab kokku neli kuud, ent jaanuari alguses on rahvusraamatukogu valmis avama oma asenduspinna Narva maantee 11 aadressil, kuhu jäädakse seniks, kui on saab tagasi kolida rekonstrueeritud hoonesse.

Rekonstrueerimise ajal plaanitakse arendada e-teenuseid ja nende arvu ka kasvatada.

Postimees käis sulgemise eel rahvusraamatukogu põhjalikul tuuril. Loe sellest täpsemalt siit

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles