Isamaa pole Jaak Aheliku liikmestaatust veel arutanud (16)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Muusik Jaak Ahelik
Muusik Jaak Ahelik Foto: Kanal 2

Sotsiaalmeedias tehtud üleskutsega avalikkuses tormi põhjustanud trummari Jaak Aheliku väljaheitmine Isamaast pole veel arutluse alla tulnud.

Isamaa peasekretär Priit Sibul lausus Postimehele, et erakonna juhatus järgmine koosolek on ülejärgmisel nädalal. Seda, kas Aheliku küsimus võiks siis üheks arutelupunktiks olla, ei osanud Sibul öelda. Teema on tema sõnul värske ning kellegagi mõtteid pole veel vahetatud.

Ahelikul sai tänavu veebruaris Isamaa erakonnas täis kümme aastat. Ta on osalenud 2013. ning 2017. aasta kohalikel valimistel ja 2019. aastal riigikogu valimistel ning saanud parimal juhul 102 häält. Aastatel 2015-2017 oli ta Tallinna linnavolikogu liige.

Ahelik soovitas hea tuju nimel klienditeenindajaid kiusata

Kolmapäeva õhtul hakkas kulutulena levima Selveri kaupluste juhatajatele saadetud kiri. Uutest piirangutest ajendatuna jagati välja uued reeglid, mida töötajad järgima peavad. «Kui kassas hakkab tasuma klient, kellel pole maski ees, siis palun teenindamine pooleli jätta või mitte alustada kaupade kassasse sisestamist enne, kui mask on ette pandud,» kirjutati kirjas, et maskita kliente ei teenindataks.

Kirjas lisati veel, et kui tänu sellele tekib poes järjekord, siis ongi järjekord. «Loodetavasti asuvad järjekorras seisjad kassas töötaja poolele ning survestavad klienti maski ette panema.»

Selline kiri sai välja saadetud põhjendusega, et kui politseile jääb silma, et teenindatakse maskita kliente, võib kauplus ettekirjutuse või väärteomenetluse kaela saada.

Selverile saadetud kiri tekitas aga pahameelt Jaak Ahelikus, kes kirjutas enda Facebooki seinal: «Soovitus Selverisse minejale: laadige kümme käru kaupa täis, soovitatavalt pudinaid, sõitke kassase ja lahkuge ja nii kümme korda päevas, uskuge tuju läheb heaks, endal.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles