Tallinna vaktsiinitelkides on esmase doosi saanud üle 2000 inimese

BNS
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Tallinna Covid-19 nõustamis- ja vaktsineerimistelkides on 31. oktoobri seisuga saanud kaitsesüsti 2749 inimest, kellest 2067 sai esmase doosi.

Teise doosiga on vaktsineeritud 304 ja tõhustusdoosiga 378 inimest. Lisaks Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kesklinnas avatud telkidele avati laupäeval nõustamis- ja vaktsineerimispunkt ka Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses, kus esimese kahe päevaga said kaitsesüsti 176 inimest, sealhulgas 150 esmast doosi.

«Vaktsineerimine on kriisi leevendamiseks ülioluline ning on heameel näha, et teenus on inimeste poolt hästi vastu võetud ja vaktsineeritute arv suureneb iga päevaga jõudsalt,» ütles linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

«Kesklinnas, Põhja-Tallinnas ja Haaberstis asuvad nõustamis- ja vaktsineerimistelgid alustasid tööd 20. oktoobril ja seal on lasknud end vaktsineerida vastavalt 722, 665 ja 917 inimest. Tänan siinkohal kõiki inimesi, kes on end juba vaktsineerinud ja ootame jätkuvalt ka teisi soovijaid,» lisas Öpik.

Nõustamis- ja vaktsineerimistelgid on avatud järgmiselt:

Haabersti Maxima XXX parklas (Ehitajate tee 148) tööpäeviti kella 12–19 ja nädalavahetusel kella 10–15; Põhja-Tallinna Valitsuse hoovialal (Kari 13) iga päev kella 10–17; Keskturu juures (Lastekodu 11b) tööpäevadel kella 9–16 ja nädalavahetusel kella 9–15. Nõustamis- ja vaktsineerimispunkt Lindakivi kultuurikeskuses on avatud tööpäevadel kella 12–19 ja nädalavahetusel kella 10–17.

Vaktsineerida saavad kõik soovijaid alates 12. eluaastast, kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument. Vaktsineerimiseks pakutakse kahedoosilisi Pfizer/BioNTech ja Moderna vaktsiine ning ühedoosilist Jansseni vaktsiini. Nõustamise ja vaktsineerimise teenust osutab kõigis punktides tervishoiupartner Eldred OÜ.

Tõhustusdoosiga saavad vaktsineerida kõik, kes soovivad ja kellel on eelmisest süstist möödas vähemalt pool aastat, sõltumata sellest, mis Covid-19 vaktsiini on varem saadud. Tõhustusdose tehakse Pfizer/BioNTechi vaktsiiniga Comirnaty.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles