Bolt kavatseb oma turuosa Valgevenes laiendada ja investeerib diktatuuririiki miljoneid (4)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Bolt on üks suurimaid Eesti idusektori üks tööandjaid.
Bolt on üks suurimaid Eesti idusektori üks tööandjaid. Foto: Sander Ilvest

Eesti tarkvaraettevõte Bolt, kes tegutseb Valgevene pealinnas Minskis eelmise aasta detsembrist, kavatseb diktatuuririigi väljaannete teatel investeerida sinna miljoneid, et laiendada oma osa taksonduses ja pakkuda sealsele turuliidrile Yandexile suuremat konkurentsi.

Mullu kehtestas EL seoses Valgevene opositsiooni meeleavalduste mahasurumisega sanktsioonid 88 sealsele ametiisikule. Tõsise rahvusvahelise pahameeletormi vallandas president Aljaksandr Lukašenka mullu 23. mail, kui Ryanairi Ateena-Vilniuse lend sunniti hävitaja saatel Minskis maanduma. Valgevene võimud vahistasid pardal olnud teisitimõtlejast ajakirjaniku Raman Pratasevitši ja tema sõbratari Sofia Sapega.

Inimõiguste rikkumise tõttu järgnesid veelgi karmimad Euroopa Liidu majanduslikud sanktsioonid. Eraldi on sanktsioonid praegu kehtestatud 166 inimesele, sealhulgas president Lukašenkale, tema kahele pojale ja miniale.

Vaatamata diktatuuririigi laiaulatuslikule inimõiguste rikkumisele ja rahvusvahelise kogukonna hukkamõistule Lukašenka režiimi suhtes on juba 45 riigis tegutsev Eesti tarkvaraettevõte Bolt otsustanud oma tegevust Valgevenes oluliselt edendada.

Valgevene väljaanded Onliner ja Dev.by kirjutasid eelmisel neljapäeval, et kolmveerand aastat Valgevenes sõiduteenust pakkunud Bolt kavatseb riigis oma kohalolekut laiendada ja investeerida sinna vähemalt mitu miljonit eurot. Investeeringu täpne suurus pole teada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles