Kuressaare haiglas tuvastati koroonakolle, külastuskeeldu aga pole (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kuressaare haigla. Koroonaosakond.
Kuressaare haigla. Koroonaosakond. Foto: Sander Ilvest

Olukord koroonarindel on Saaremaal ootamatult halvenenud. Kuressaare haiglas tuvastati oktoobri lõpus koroonakolle - ühes osakonnas on nakatunud üheksa inimest ning viirus on ka edasi levinud. 

Veel 22. oktoobril kinnitas ravijuht Edward Laane, et haiglas kriisi pole - tol hetkel vajas ravi üks koroonapatsient. Ennelõunal teatas haigla ühismeedias, et viiruse leviku tõttu tuleb avada ka teine koroonaosakond.

Terviseameti teatel registreeriti nüüd tuvastatud koroonakolde viimased juhud novembri alguses. Viirus on osakonnast juba ka edasi liikunud, kuid Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnul neid koldes ei arvestata.

«Tõenäoliselt võis see nakkus levima hakata töötaja kaudu, kuid sajaprotsendiliselt me seda kinnitada ei saa. Väga paljudel nakatunutel ei ole sümptomeid,» märkis terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkami. 

Kuivõrd haigla jäi Postimehele kättesaamatuks, pole täpsemalt teada, kas külastused plaanitakse täielikult keelata. 

«Me kindlasti soovitame praegu külastuskeeldu, aga selle kehtestab ikkagi haigla juhatus ise,» nentis Juhkami.

Ravijuht pöördus Postimehe poole teatega, et väide lubatud külastustest «ei vasta tõele». Küll aga on haigla kodulehel endiselt kirjas, et külastuskeeld haiglas enam ei kehti, kuid külastamine tuleb eelnevalt osakonnaga kokku leppida. 

Saarte hääle andmeil viibis eilse seisuga haiglas 16 koroonapatsienti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles