Ott lahkub, kas Keskerakond võiks välja vahetada ka välisministri? (2)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Välisminister Eva-Maria Liimets
Välisminister Eva-Maria Liimets Foto: Sander Ilvest

Täna teatas kultuuriminister Anneli Ott, et lahkub ametist. Keskerakonna puhul on räägitud võimalusest vahetada välja veel mõned valitsuse liikmed, näiteks välisminister Eva-Maria Liimets. 

Riigikogu väliskomisjoni liige reformierakondlane Eerik-Niiles Kross ütles, et pole välisministri osas veel lootust kaotanud. Ta täpsustas, et välispoliitikaga tegelevaid institutsioone on Eestis kolm, ministeeriumi kõrval ka president ja vabariigi valitsus. «Just eile kohtus peaminister Joe Bideniga, nii et midagi ikka toimub,» lausus ta. «Eks maitsed on erinevad, mina olen alati aktiivse välispoliitika pooldaja. Mulle tundub, et minister ja diplomaadid aktiivse orkestrina töötavad siiski hästi. Selle üle võib muidugi vaielda, kas välisministri stiil on piisavalt reljeefne või mitte, aga midagi sellist pole mul välisministrile küll ette heita, et ta peaks ametist lahkuma,» lisas Kross.

Europarlamendi saadik sotsiaaldemokraat Marina Kaljuranna hinnangul on välisminister nõrk. «Ma näen, et paljuski on välisministri rolli üle võtnud peaminister Kaja Kallas. Kui vaatan tippkohtumisi, rahvusvahelist suhtlemist – siis peaminister on praegu kindlasti aktiivsem kui välisminister,» lausus Kaljurand. Tema hinnangul ei saa selline olukord lõputult kesta, sest Eestil peaks olema välisminister, kes on praeguses keerulises rahvusvahelises olukorras konkreetne, otsekohene, nähtav ja selge sõnumiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles