Riigikohus jättis rahuldamata kaebuse valimiste korralduse kohta Tallinnas

Copy
Riigikohtus ei võtnud kaitsja kaebust arutusele.
Riigikohtus ei võtnud kaitsja kaebust arutusele. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium jättis rahuldamata Mart Kallase kaebuse valimiste korralduse kohta Tallinnas. Varem on sama kaebuse tagasi lükanud ka valimiskomisjon.

Riigikohtu kolleegiumil ei tekkinud kahtlust, et sedeleid võiks olla võltsitud, märgivad riigikohtunikud Villu Kõve, Heiki Loot ja Velmar Brett kohtuotsuses. Kokkuvõttes nõustus riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium valimiskomisjoni otsuse ja selle põhjendustega.

«Ka riigikohus on andnud oma kinnituse sellele, et valimised viidi Tallinnas läbi korrektselt. See kinnitab, et linna valimiskomisjon ja jaoskonnakomisjonid on tegutsenud igati kooskõlas seadusega,» ütles valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Priit Lello.

Kaebuse esitas Tallinnas Kalevi spordihallis häälte teist korda ülelugemist vaadelnud Mart Kallas, kes leidis, et kahele kandidaadile antud häälte sedelid olid täidetud sama käekirjaga ja samasuguse numbrite kirjutamise viisiga.

Nii vabariigi valimiskomisjon kui ka riigikohus leidisid, et sedelitele kirjutatud numbrid ei ole ühesugused ning ainult kirjutatud numbrite järgi ei saa teha järeldusi käekirja identsuse kohta. Liiati nõuaks kaebaja viidatud viisil kellegi teise eest hääletamissedeli täitmine ja hääletamiskasti asetamine paljude inimeste erinevaid rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles