Norra politsei kahtlustab Eesti veofirmat maksupettuses (1)

Margus Paaliste
Copy
Veoautod. Pilt on illustratiivne.
Veoautod. Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

Norra väljaande FriFagbevegelse andmetel kahtlustab sealne maksuamet Eesti päritolu ettevõtet AS Rimell Transport maksupettuses.

Meelis Liivi juhitud ettevõtet AS Rimell Transport kahtlustatakse Norras ulatuslikus maksudest kõrvalehiilimises. Norra meedia andmetel on tänavu 6. septembril pankroti välja kuulutanud ettevõte jätnud registreerimata 10 miljoni Norra krooni (umbes 1,02 miljoni euro) ulatuses tehinguid, mille adressaadiks on osutunud tuvastamata firmad Eestis. 

Loosse on segatud ka Taani logistikaettevõte Nordic Transport Group (NTG), mis Norra meedia andmeil aitas Liivi ettevõttel Norras taotleda juhilube ning litsentse veoautode rentimiseks.

Lisaks sellele kahtlustab Norra tööinspektsioon Rimell Transporti töötajate tööaegade ja töötasude ebakorrektses arvestamises.

ASi Rimell Transport aastakäive oli mullu 27 miljonit Norra krooni (umbes 2,75 miljonit eurot). Ettevõte pakkus tööd kolmekümnele peamiselt Baltikumist pärit rekajuhile.

Norra politsei põhja ringkonna uurija Björn Arne Tronier kinnitas Postimehele, et ettevõtte suhtes on alles menetlust alustatud, seepärast ei ole võimalik täpsemaid detaile jagada. Küll lubab Tronier, et mõne kuu jooksul peaks menetluse tulemused selguma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles