Vestlused vaktsiinibussi juures: oh, see on jube haigus, eriti lämbumine! (2)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Töömehele sobis vaktsiini tegemine just puhkepäeval, sest tööpäeval pole olnud mahti perearsti juurde minna. 
Töömehele sobis vaktsiini tegemine just puhkepäeval, sest tööpäeval pole olnud mahti perearsti juurde minna. Foto: Kadri Tammepuu

Novembri keskpaigaks ennustab terviseameti sünge prognoos Covidi-voodite vajaduse kasvu 700ni, mis on ka haiglate maksimaalne võimekus. Teisipäeval vajas haiglaravi 595 Covidi-haiget. «Kõige olulisem on praegu üle 70-aastaste vaktsineerimine,» toonitab sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Heidi Alasepp. Ta leiab, et mida lähemale vaktsineerimine inimestele tuua, seda parem.

Kriisi juured peituvad Alasepa sõnul just madalas vaktsineerituses. «Ka haiglates töötavad kolleegid räägivad, et vaktsineeritud Covidi-patsiendid reeglina väga raskes seisus ei ole ja intensiivravi vajavad valdavalt kaitsesüstimata haiged,» lisas Alasepp .

Vaktsineerimisega tegeldakse Eestis praegu rohkem kui kunagi varem, korraga käib esimeste, teiste ja kolmandate dooside süstimine ja ka gripisüsti tegemine.

Vaktsiinibuss tõmbab rahvast ligi

Laupäeva hommikul torkab Halliste poe ees juba kaugelt silma Viljandi haiglale kuuluv, Covid-19 vaktsineerimise kirjadega punavalge buss.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles