Tallinn saadab koolid veel üheks nädalaks osalisele distantsõppele (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Distantsõpe.
Distantsõpe. Foto: MIKE BLAKE

Tallinna linnavalitsus otsustas täna, et pealinna koolide 4.–8. klasside õpilased jäävad koduõppele ka järgmisel nädalal.

Linnavalitsuse korralduses öeldakse: «Toetada ajavahemikul 8.–12. novembrini Tallinna munitsipaalüldhariduskoolides 4.–8. klasside õpilaste (välja arvatud hariduslike erivajaduste õpilaste õppetegevus) õppetegevuse korraldamist distantsõppena, tagades õpilastele koolikohustuse täitmise riikliku ja kooli õppekava tingimuste kohaselt.»

Linnavalitsus koostöös koolijuhtide, Tallinna haridusameti ning terviseala spetsialistidega jätkab koroonaviiruse leviku analüüsimist, kujundades nädala jooksul Tallinna seisukoha õppetegevuse korraldamise tingimuste kohta.

Linnavalitsus tagab vajaduse korral koolidele administratiivse ja juriidilise toe ning korraldus kohustab koole jätkama vaktsineerimise korraldamist.

Tallinna haridusametile tehakse ülesandeks koostöös haridusasutuste ning meditsiiniteenuste osutajatega korraldada koolipersonalile koroonaviiruse vastase vaktsiini tõhustusdoosi kättesaadavaks tegemine.

Tallinna linna asutuste töökorralduses rakendatakse alates 1. novembrist kollast ststsenaariumi, mis tähendab, et üldjuhul toimub suhtlemine elektrooniliste kanalite kaudu.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul kohtus ta teisipäeval koolijuhtidega, kus aruati praegust olukorda ja võimalike perspektiive, samuti kuulati ära terviseameti prognoos ja analüüs, mille esitas doktor Arkadi Popov. «Rääkisime ka testimisest, mis praegu on koolides korraldatud, või pigem seda viiakse läbi, kuna sõna «korraldatud» pole kõige õigem,» ütles Kõlvart.

Ta rõhutas, et koolide distantsõppele saatmisel on viimane sõna koolijuhtidel, kes toetasid mõtet, et koolide osad klassid on ka järgmisel nädalal koduõppel. «Jälgisime olukorda ja lootsime, et tekib positiivne dünaamika, kuid paraku seda ei tekkinud,» lausus Kõlvart.

Tema sõnul on olukord koroonarindel väga halb ning ei saa välistada, et novembri lõpus lisandub päevas juba 3000 nakatunut ja see seab ülisuure koormuse haiglatele.

«Üldine olukord mõjutab igal juhul olukorda ka koolides. Juba praegu näeme, et koolikollete arv kasvab, kuigi vahepeal oli vaheaeg ja osaliselt oli ka koduõpe. Koolikollete arv kasvas Tallinnas nädalaga 48-lt 53-le,» ütles linnapea.

Kõlvarti sõnul on paraku oodata, et peagi hakkavad tekkima nakkuskolded ka töökohtades, kuna koolikolletest kodudesse jõudnud viirus jõuab peagi ka töökohtadesse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles