Kodutute öömajad vaktsineerimata abivajajaid tagasi ei saada

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Akadeemia tee kodutute öömaja
Akadeemia tee kodutute öömaja Foto: Mihkel Maripuu

Kodutute öömajades ja resotsialiseerimisasutustes üritatakse koroonareeglitest küll kinni pidada, samas inimesi tänavale ei jäeta.

Tallinna sotsiaaltöö keskuse direktor Kersti Põldemaa rääkis, et kui inimene seisab öömaja uksel ja ta ei ole vaktsineeritud, siis tuleb kasutusele võtta kõik ettevaatusabinõud. «Me ei saa ju inimesi minema saata. Majutusüksustes on ka selliseid kliente, kes ei lähe põhimõtteliselt vaktsineerima. Neid ei ole õnneks palju, üksikud igas üksuses, aga neid on ja meie nendega lepingut lõpetada ei saa,» sõnas Põldemaa. Ta lausus, et ka nende kliendid peavad arvestama riigis kehtivaid reegleid. Ühisköögis tuleb kanda maski ja külalisi kutsuda ei tohi.

Majutusüksuses on inimesel vaid voodikoht ja toas ollakse mitmekesi, enamasti kahekesi ja mõnes kohas ka kolmekesi. «Kui keegi on positiivne või lausa haige, aga haiglaravi ei vaja, siis üritame neid paigutada ringi ja oma tubadest nad väljas käia ei tohi. Koos hoiame positiivsed ja teeme kõik, et nad teistega kokku ei puutuks», rääkis Põldemaa. Ta lisas, et öömajades testitakse kõiki uusi tulijaid ja ühtlasi üritatakse neid vaktsineerima saata. Covid-19 positiivsed kodutud suunatakse Varre üksusesse isolatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles