Tallinn sõlmib järgmisel nädalal suurhaigla projekteerimislepingu (1)

BNS
Copy
Mihhail Kõlvart.
FOTO: Remo Tõnismäe
Mihhail Kõlvart. FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul sõlmib linn järgmisel nädalal Tallinna haigla projekteerimishanke võitnud Itaalia firmadega projekteerimislepingu, mille väärtus on 17,8 miljonit eurot.

Kõlvart ütles Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et hanke tulemused on kinnitatud. Linnapea nentis aga, et haigla finantseerimise aspektid pole veel selged. Protsessiga liigutakse siiski edasi, sest muidu ei jõuta Kõlvarti sõnul tähtaajaks ehk 2027. aastaks suurehitist valmis.

Euroopa Komisjon andis septembris põhimõttelise heakskiidu Eesti taastekavale, sealhulgas Tallinna haigla rajamise rahastamiseks 280 miljoni euro ulatuses. Haigla rajamine koos vajaliku meditsiinitehnikaga läheb maksma vähemalt 520 miljonit eurot.

Tallinna haigla projekteerimise kolmas rahvusvaheline riigihange kuulutati välja tänavu 30. juunil ja pakkumuste esitamise tähtaeg oli 4. augustil. Projekteerimise hankes esitasid pakkumuse kaheksa pakkujat, kellest üks ei osutunud kvalifitseerunuks.

Projekteerimishanke võitis ühispakkujate ATIproject srl ja 3TI Progetti pakkumine. Itaalia ettevõtete pakkumine oli 17,8 miljoni euroga kõige odavam. Pakkumine sai hindamiskriteeriumide kohaselt kõige rohkem punkte ehk 78,46 punkti.

16. septembril esitasid Sirkel & Mall OÜ ja OÜ Keskkonnaprojekt vaidlustuse, milles taotlesid ATIproject srl ja 3TI Progetti pakkumise vastavaks ja edukas tunnistamise ning osalemistasude maksmise otsuste kehtetuks tunnistamist.

Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis oktoobris aga ühispakkujate vaidlustuse Tallinna haigla projekteerimishankele rahuldamata.

Tallinna haigla rajatakse riigi ja linna koostöös, mille aluseks on 2019. aasta 18. veebruaril allkirjastatud riigi ja Tallinna linna koostöölepe. Plaan on alustada Tallinna haigla uue hoone ehitusega 2023. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles