Tallinna meer Kõlvart: meil ei ole poliitilisteks mängudeks aega ega soovi (1)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
«Mina ei lubaks enda lapsel seda kiirtesti iseseisvalt teha.»   FOTO: Sander  Ilvest
«Mina ei lubaks enda lapsel seda kiirtesti iseseisvalt teha.» FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kinnitas Postimehe otsesaates, et otsuse jätta 4.–8. klassi õpilased veel nädalaks koju langetas linnavalitsus ühiselt koolijuhtide ja terviseametiga. «Terviseametiga on meil pidev kontakt. Linnakantseleis on ka inimene, kes vastutab nende kontaktide eest,» sõnas ta.

Haridusministeerium leiab, et kui valdav osa kooliperest on vaktsineeritud, siis nemad ei näe põhjust jätta lapsed distants­õppele.

Meie peame lähtuma nii terviseameti kui ka arstide seisukohtadest. Tegelikult ei ole Tallinn ainus omavalitsus, kus lapsed on saadetud distantsõppele. Sama otsus on vastu võetud ka Pärnus. Vahe seisneb selles, et Pärnus on 100-protsendiline distantsõpe, sh ka vaktsineeritud õpilased.

Terviseamet kommenteeris väga selgelt: viirus levib varjatult. Ka nende seas, kes on vaktsineeritud. Ka vaktsineeritud inimesed on viirusekandjad. Kahjuks on see tänaseks fakt. Ühes regioonis peab käituma ühiselt. Kui hakkame lähtuma sellest, et milline on tänane nakatumine ühes või teises koolis, siis see ei ole ennetamine, vaid reageerimine. Ma arvan, et see on meie põhiline probleem, ja mitte ainult haridusvaldkonnas, vaid tegelikult üle riigi. Me ei tegele ennetusega, ainult reageerimisega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles