Valitsus lubas PÖFFile koroonapiirangute erandit (5)

BNS
Copy
Dokfilmi "The Longest Wave" Euroopa esilinastus PÖFFil.
Dokfilmi "The Longest Wave" Euroopa esilinastus PÖFFil. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus andis neljapäeval Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) toimumiseks võimalike täiendavate Covid-19 epideemiat tõkestavate piirangute korral eriloa, pidades festivali ülekaaluka ühiskondliku ja riikliku huviga ürituseks.

Ürituse korraldajal on kohustus järgida riskide maandamise plaanis sätestatud meetmeid ja vajaduse korral rakendada täiendavaid terviseameti ettenähtud riskide maandamise meetmeid, teatas valitsuse pressiesindaja.

12. novembrist 28. novembrini toimuv PÖFF on maailma prestiižikamate ehk A-klassi festivalide hulka kuuluv rahvusvaheline suurüritus. Festivalil linastub tänavu üle 220 täispika filmi ja toimub konverents ning see on kohtumispaik 900 rahvusvahelise väliskülalise osalusel. Festivali ärajäämine põhjustaks korvamatut mainekahju ja võimalikke kohtuvaidlusi koostööpartneritega nii riiklikul kui rahvusvahelisel tasandil.

Lähtuvalt sellest taotleti PÖFFile kaaluka ühiskondliku ja riikliku tähtsusega üritusena erisust, millega võimaldatakse PÖFFil toimuda ka võimalike täiendavate piirangute korral.

Kinode varasema sulgemise korral lubab eriluba PÖFFi seanssidel toimuda kuni kella 23ni. Võimalike täiendavalt kehtestatavate publiku täituvuse protsendi piirangute korral lähtub PÖFF neist piiranguist, kuid võib oma seansse läbi viia minimaalselt 20-protsendilise saalitäituvusega.

Võimalike täiendavalt kehtestatavate töötajate tööaja ja/või kaugtöö piirangute korral on PÖFFi läbiviimiseks hädavajalikul minimaalsel hulgal töötajatel lubatud tööd teha selleks vajalikul ajal ja kohas. PÖFFi meeskond ja vabatahtlikud on kõik vaktsineerimiskuuri läbinud.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles