Kaitsevägi vabastas ametist 46 vaktsiinivastast teenistujat (42)

Copy
Teenistusest vabastatutest olid 13 käinud välisoperatsioonidel, kus teenimiseks pidid end vaktsineerima A- ja B-hepatiidi ja mitmete teiste haiguste vastu.
Teenistusest vabastatutest olid 13 käinud välisoperatsioonidel, kus teenimiseks pidid end vaktsineerima A- ja B-hepatiidi ja mitmete teiste haiguste vastu. Foto: Eesti Kaitsevägi

Eesti kaitsevägi vabastas vaktsineerimisest keeldumise tõttu ametist 46 teenistujat. Mida psühholoogi hinnangul tõenäoliselt solvunud endised sõjaväelased edasi teevad, selle kohta kaitsevägi infot ei kogu.

«Tänaseks on kaitseväeteenistusest vabastatud 46 teenistujat, kes ei soovinud esitada nõutud tõendit (vaktsineerimise kohta – toim),» ütles eile kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna pressijaoskonna ülem kapten Taavi Karotamm. «30 olid tegevväelased ja 16 tsiviilteenistujad. Teenistusest vabastati kaheksa ohvitseri.»

Alguses oli keeldujaid 65 ehk kaitseväel õnnestus vaktsineerimise kasuks ümber veenda 19 kaitseväelast. «Kaitseväe võimaldatud infotunnid ja personaalne nõustamine aitasid vähendada inimeste hirme ning levinud väärarusaamade mõju,» selgitas Taavi Karotamm. «Mitu teenistujat, kes andsid esmalt märku soovist jätta tõend esitamata, otsustas meedikutega konsulteerimise järel vaktsineerimise ja tõendi esitamise kasuks.»

Teenistusest vabastatutest olid 13 käinud välisoperatsioonil Afganistanis, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis ja Malis. Kõigis nendes riikides teenimiseks on vaja vaktsineerida A- ja B-hepatiidi, lisaks ühes või teises riigis ka kõhutüüfuse, kollapalaviku, marutõve, meningokoki, poliomüeliidi ja puukentsefaliidi vastu.

Seega tekitas vastuseisu just koroonavaktsiin.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles