Iisraeli parlament kiitis heaks valitsuse 2022. aasta eelarve

Copy
Naftali Bennett pärast parlemendihääletust ajakirjanikega vestlemas.
Naftali Bennett pärast parlemendihääletust ajakirjanikega vestlemas. Foto: AHMAD GHARABLI/Scanpix

Iisraeli parlament kiitis reedel heaks valitsuse 2022. aasta eelarve, mis on oluline võit ideoloogiliselt lahknevale valitsuskoalitsioonile ja hoiab ära selle kokkuvarisemise, edastasid kohalikud meediakanalid.

Seadusandjad võtsid vastu koalitsiooni kaheaastase kuluplaani, mis on 609 miljardit seeklit (194 miljardit dollarit) 2021. aastaks ja 573 miljardit seeklit järgmiseks aastaks.

Iisraeli valitsus leppis esmaspäeval esimest korda kolme aasta jooksul kokku riigieelarves. Vahepealsetel poliitilise kriisi aastatel korraldati riigis kokku neljad üldvalimised.

Peaminister Naftali Bennetti valitsus pidi eelarvele heakskiidu saama 14. novembriks, et riigis ei tuleks viimase kolme aasta jooksul korraldada juba viiendaid parlamendivalimisi.

«Täna saime Iisraeli taas õigele teele,» kirjutas Bennett sotsiaalvõrgustikus Twitter vahetult pärast eelarve heakskiitmist reede varahommikul.

Iisraeli uus valitsus on liit, mida juhib parempoolse usupartei juht Bennett, kes lõi koos tsentrist Yair Lapidiga kaheksast parteist koosneva bloki.

Uus koalitsioon, kuhu kuuluvad ka vasakpoolsed ja islamikonservatiivid, lõpetas 12 aastat kestnud Benjamin Netanyahu võimuloleku.

Rahandusminister Avigdor Liebermani sõnul oli eelarvereformide eesmärgiks eelkõige vähendada elukallidust.

«Me oleme investeerinud suuri summasid taristusse, transporti ja kinnisvarasse, võttes vastu suuri reforme, mis langetavad barjääre ja vähendavad bürokraatiat, mis teeb elu kergemaks meile kõigile igapäevastes asjaajamistes, ettevõtluses või erasektoris,» ütles Lieberman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles