Transpordiamet asus tegevuskulusid kärpima (3)

Copy
Kaido Padari sõnul vähendab transpordiamet tegevuskulusid.
Kaido Padari sõnul vähendab transpordiamet tegevuskulusid. Foto: Raul Mee

Transpordiamet vähendab kulusid nii halduse, teehoolde, koolituste, ürituste ja välislähetuste kui ka teenistuskohtade arvelt. Töökohtade arv transpordiametis väheneb veel sel aastal 23 võrra.

Transpordiameti peadirektori Kaido Padari sõnul peab asutus vähendama oma tegevuskulusid 6,7% ehk 3,7 miljoni euro võrra. Kokkuhoid peab eelkõige tulema tegevuskuludelt. «Me ei saa investeeringute raha, mis on ette nähtud näiteks tee-ehituseks või IT-arendusteks, kasutada millekski muuks kui investeeringuteks,» rõhutas Padar.

Kõige suurem kärbe tuleb teehoolduskulude pealt, kuid puutumata ei jää hoonete remondi ja autopargiga seonduv, ennetustöö, koolitused ja kampaaniad ning ka tööjõukulud. «Täna on selline kärbe võimalik teenuste kvaliteedis järeleandmisi tegemata,» selgitas ta. Järgmisel aastal loodetakse vähendada klientide ajakulu teenuste kasutamisel 25% võrra.

Padari sõnul on kõige raskem otsus seotud töökohtade vähendamisega. Sel aastal on transpordiamet vähendanud koosseisu 15 inimese võrra. 30. novembril koondatakse 18 inimest, viis ametikohta ei kuulu lapsehoolduspuhkusele minevate töötajate või töö ümberjagamise tõttu täitmisele.

Enim saab koondamistest pihta avalike suhete teenistus, kus teenistujate arv väheneb veel sel aastal 10% võrra. Lahkuvatele töötajatele pakub amet soovi korral nõustamist, et inimene leiaks endale võimalikult kiiresti uue töökoha.

Transpordiamet loodi tänavu jaanuaris kolme ameti - maanteeameti, veeteede ameti ja lennuameti - ühinemisel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalasse ja selle tegevusvaldkond on inimeste ning vee-, õhu- ja maismaasõidukite liikuvuse kavandamine ning ohutu ja keskkonda säästva taristu tagamine.

Novembri alguse seisuga töötab transpordiametis 779 inimest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles