NÄDALA RETSEPTID Sooja salatit, mõtelge. Kolm kuuma salatiretsepti

Britt Rosen
Copy
Harissase kõrvitsa ja karamellise punase kapsa salatit kroonib fetajuust. FOTO: Urmas Luik/Parnu Postimees
Harissase kõrvitsa ja karamellise punase kapsa salatit kroonib fetajuust. FOTO: Urmas Luik/Parnu Postimees Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

KUUM SALATILÕUNA. Isegi kirkavärvilise ja kerge aiasalati võiks sügisel vahetada tumedama, tummisema ja soojema vastu. Täna restoraninädalat alustava Pärnu kohviku Pastoraat peakokal Siiri Aasmal on mitu sooja salati soovitust.

Soojad salatid kõrvitsa ja punase kapsa või röstpeediga sobivad ideaalselt lõunaks või õhtuks, nii omaette einena kui ka lisandiks lihale või kalale, ütleb Pärnu Pastoraadi kohviku peakokk Siiri Aasma. Vürtsika harissapastaga maitsestatud ahjukõrvitsa ja magusa kara­mellistatud punase kapsa kooslus passib hästi ahjupardi, pardikoiva, ribide, sealiha või kanaga; röstpeedi ja köömnejogurti salat klapib kenasti heeringa, makrelli või ahjulõhega. «Sättige salat suurele vaagnale, nii et igaüks saab endale meelepärase koguse võtta,» soovitab kokk. Muide, kõrvitsaga salat sobib suurepäraselt ka jõululauale, eriti koos ahjupardiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles