Põlva kriisikomisjon: ainult riigi täielik sulgemine aitaks olukorda leevendada (27)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Põlva haigla.
Põlva haigla. Foto: Mati Määrits

Koroonaviiruse ohjeldamatu leviku tõttu kõige raskemas seisus oleva Põlva valla kriisikomisjon kutsub vabariigi valitsust üles ühiskonna mõneks ajaks täielikult sulgema, et kriitilist olukorda leevendada.

Avaldame järgnevalt Põlva valla kriisikomisjoni üleskutse:

«Seoses COVID-19 pandeemia eriti ulatusliku levikuga Põlvamaal (ja kogu vabariigis) on suure ohu all elutähtsate teenuste (igapäevane arstiabi, päästevõimekus) osutamine.

Põlvamaal juba on seoses personali nakatumisega suur puudus meditsiiniõdedest, hooldajatest, aga ka päästetöötajatest. Juba praegu elame reaalsuses, kus Põlva Hooldekodus on 37 hoolealuse jaoks vaid 3 hooldajat, kuna kõik teised on haigestunud koroonasse. Sarnane olukord valitseb Põlva haiglas.

See tähendab, et oht on eelnimetatud teenuste katkemiseks. Nakatunute arv on suurem kui eales varem ja tänaste kehtestatud piirangute valguses pole loota olukorra paranemist nii pea. Meil puudub maakondade vahel piir. Põlvamaad ei lahuta teistest piirkondadest ka vesi ega soo. Kellel täna veel peaaegu korras, võib homme olla hädas.

Eelnevast lähtuvalt kutsub Põlva valla kriisikomisjon üles kehtestama rangemaid COVID-19 piirangud kogu vabariigis. Ainult ühiskonna täielik sulgemine aitab praegust kriitilist olukorda leevendada.»

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles