SINNA JA TAGASI Pilk taevasse

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Avar vaade ja päikesevalgus võivad tõsta meeleolu.  FOTO: Krister Kivi
Avar vaade ja päikesevalgus võivad tõsta meeleolu.  FOTO: Krister Kivi Foto: Krister Kivi

Tundsin end kohe paremini, kui LOT Polish Airlinesi lennuk end Tallinnast õhku rebis ning läbis paksu halli pilvkatte, mis näis otsekui etteveetud kardin katvat kõiki koroonalaine all kannatavaid Baltimaid. Ülal oli sinine taevas, kuid sedagi näis kuni Poola õhuruumini looritavat mingi kummaline must vine. Mis see oli? Küllap mingi meteoroloogiline fenomen, mis juhtus hästi illustreerima depressiivsust, mis praegu Eestis õhus hõljub.

Reisimine on omandanud koroonaajal küsitava kuulsuse, kuid kas pole (pikemale) reisile minek omal kombel ehk isegi vastutustundlik? Nii jääb Eestisse ju vähem nakatujaid ja nakatajaid; vähem hagu tuld niigi ülekuumenenud haiglasüsteemi koldes valusamaks muutma. Muidugi pole sugugi mõistlik haiguseidusid endaga kaasa viia.

«Üks-kaks-kolm,» luges Synlabi laboritöötaja väga aeglaselt kümneni, sellal kui mina aina kuristasin merevett meenutava leige lahusega. Kõigile neile, kes harjunud PCR-testi seostama ninakoopa sügavustes torkimisega, on uus võimalus ehk kurguloputusvedeliku test meeldiv vaheldus, kusjuures paha pole ka uus, 45 euroni kukkunud hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles