Esmaspäeval algab Kirde maakaitseringkonna suurõppus Põhjakonn (2)

BNS
Copy
Õppus Põhjakonn
Õppus Põhjakonn Foto: Elmo Riig

Kirde maakaitseringkond korraldab 17. novembril õppuse Põhjakonn 21, mis on suurim õppus, mida maakaitseringkond on oma tegevuspiirkonnas ja vastutusalas kõikidele oma üksustele korraldanud.

Õppused toimuvad peamiselt kaitseväe keskpolügoonil ja Rutja õppeväljakul. Õppusest võtab osa ligi 1000 võitlejat ja kaasatud on kaitseväest esimene jalaväebrigaad, liitlasüksused Suurbritanniast, Prantsusmaalt ja vabatahtlikud Leedust.

Õppuse peaeesmärk on Kirde maakaitseringkonna üksuste treenimine, et säilitada lahingvalmidust ning arendada ja tõsta reageerimiskiirust sõjalise ohu korral.

«Õppuse Põhjakonn 21 raames toimub osalevate üksuste hindamine, mis näitab ära nende tugevused ja nõrkused ning loob selge pildi meie reaalsetest võimekustest. Samuti annab õppus järgmisesse nelja-aastasesse väljaõppeperioodi sisendi, mida on vaja allüksuste ettevalmistamises parandada/muuta, et edukalt täita kriisi ja sõjaaja ülesandeid KiMKRi vastutusalas,» ütles Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu.

Õppuse raames toimuvad lahinglaskeharjutused ja jätkatakse uute võimete arendamist, milleks on tänavu kevadel loodud ringkonna suurtükiväe- ja snaiprirühmad. Õppuse käigus toimub erinevaid erialalisi harjutusi, kus hea võimaluse saavad ka need Kirde maakaitseringkonna võitlejad, kes pole aastaid õppustel osalenud. Samuti saab hea võimaluse Kirde maakaitseringkonna tagalakompanii, aga ka ringkonnaga seotud Naiskodukaitse üksused, kes sellises mahus pole varem koostööd harjutanud.

Riigikaitseliste õppuste jaoks on vastavatel organisatsioonidel valitsuse antud eriluba, seepärast võetakse tarvitusele kõik võimalikud ohutusmeetmed. Õppuse raames toimuvate lahinglaskeharjutuste tõttu 13.–16. novembril tekib müra kaitseväe keskpolügoonil ja Rutja harjutusväljakul. Liikluse tavapärast kulgu võivad paiguti häirida suuremates kolonnides liikuvad sõidukid, seda eriti õppuse esimestel ja viimastel päevadel.

Õppus Põhjakonn toimub aastast 2009 ja see algas erialalisest taktikalisest õppusest, millest on praeguseks välja kasvanud Kirde maakaitseringkonna suurim riigikaitsega seotud õppus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles