Tallinna volikogu esimene istung on järgmisel nädalal

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna linnasekretär Priit Lello.
Tallinna linnasekretär Priit Lello. Foto: Andres Haabu

Tallinna valimiskomisjon kinnitab homme valimistulemused ning uus linnavolikogu tuleb esimest korda kokku ilmselt järgmisel neljapäeval, 18. novembril.

«Riigikohus tegi eile viimase otsuse valimiskaebuste kohta ja pärast seda on kohalikel omavalitsustel võimalik hakata valimistulemusi välja kuulutama. Me kõik ootasime valimiskaebuste lahendamise taga. Need kaebused puudutasid e-hääletamist üleriigiliselt. Eile saime riigi valimisteenistuselt teada, et nüüd võivad omavalitsused hakata valimistulemusi välja kuulutama. Meil koguneb homme valimiskomisjon vastava otsuse tegemiseks. Homme kuulutame valimistulemused välja ja need jõustuvad ülehomsest,» rääkis Tallinna linnasekretär Priit Lello.

Ta selgitas, et selle otsuse tegemisest edasi seitsme päeva jooksul ehk hiljemalt 18. novembril kutsub linnasekretär kokku linnavolikogu istungi. «Praeguse kava järgi plaanimegi kutsuda kokku volikogu 18. novembriks. See on neljapäev ja oleme püüdnud silmas pidada klassikalist volikogu istungite toimumise päeva. Seal on vaja teha uutele volikogu liikmetele tehnilised tutvustused ja näidata, kuidas volikogu töö käib. Ehk selline köögipool võtab ka natuke aega. Esimesel volikogu istungil valitakse volikogu esimees, aseesimehed ja kuulatakse ära linnapea esitatav linnavalitsuse tagasiastumispalve,» lausus Lello.

Linnavolikogu istungit kuni uue volikogu esimehe valimiseni juhib linnasekretär. «Ma korraldan seal koos valimiskomisjoni kolleegidega esimehe valimised. Siis anname teatepulga üle uuele volikogu esimehele ja tema jätkab istungi juhtimist,» selgitas linnasekretär.

Järgmisel linnavolikogu istungil toimub linnapea valimine ja linnapeale linnavalitsuse moodustamiseks volituste andmine. Seadus näeb ette, et senine linnavalitsus jätkab oma tööd niikaua, kuni uus linnavalitsus on ametisse nimetatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles