Isamaa: testimisega peab saama tõendada nakkusohutust (5)

BNS
Copy
Covid-19 testikomplektid.
Covid-19 testikomplektid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Erakonna Isamaa hinnangul tuleb koroonapiirangud ühtlustada ja Covid-testide võimalus nakkusohutuse tõendina taastada.

«Valitsuse otsustamatus ja kohutav kommunikatsioon tekitab ühiskonnas ebavajalikke pingeid, suurendab usaldamatust kehtestatud meetmete vastu ning ei aita Eestit võitluses viiruse tõrjumisel. Nii ei saa jätkata,» leiab Isamaa.

Erakonna hinnangul tuleb valitsusel kuulata ühiskonna eri gruppide muresid ja arvestada asjatundjate ettepanekutega. «Praeguses keerulises olukorras tuleb ühiskonna võimalikult normaalse toimimise tagamiseks taastada Eestis varem kehtinud kord, mille kohaselt saavad inimesed osaleda ühiskondlikus elus ka nakkusohutust tõendava negatiivse Covid-testiga,» märkis Isamaa.

Kõik riigid on mõistnud, et viiruse leviku tõkestamiseks on vajalik ka pidev võimalikult laiaulatuslik testimine, toonitab erakond. «Negatiivne testi tulemus annab inimesele kindlustunde, et ta ei ole koroonaviirusesse nakatunud ning testimise läbiviimine avalikus kohas annab ka seal viibijatele kindlustunde nakkusohutusest,» seisab pöördumises.

Covid-19 tõend kinnitab, et inimene on vaktsineeritud või viiruse läbi põdenud, kuid ei garanteeri seejuures, et tegemist ei või olla viiruskandjaga. «Eesti valitsuse seisukoht on arusaamatu. Ühelt poolt soosib valitsus massilist testimist koolides, kuid samas ei aktsepteeri negatiivset testi mujal avalikes kohtades,» ütles Isamaa.

Isamaa eestseisus teeb ettepaneku ühtlustada piirangud ning naasta varasema poliitika juurde, kus koheldi inimesi võrdselt ning aktsepteeriti negatiivset kiirtesti tulemust nakkusohutuse tõendina.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles