Kass põhjustas eramus põlengu (1)

Copy
Kass.
Kass. Foto: Shutterstock

Raplamaal ja Harjumaal reageerisid patrullekipaažid kahele tulehäirele, mille käigus päästeti kokku viie kassi elu. Mõlemad sündmused said alguse pliidile jäetud esemetest.

Raplamaa eramus registreeriti Nublu anduri tulehäire. Juhtimiskeskus teavitas korduvatest tulehäiretest kontaktisikut ja klient soovis häirele reageerimist.

Kohapeal avastas ekipaaž eramus põlengu, mis sai kliendi esindaja kaasabil kustutatud. Inimesed vahejuhtumis viga ei saanud.

Põlengu põhjustaja oli kass, kes oli induktsioonpliidil kõndimisega aktiveerinud pliidi ja seal olnud võileivagrill läks põlema. Kahju piirdus rikutud grilliga.

«Samal päeval reageerisime tulehäirele ka Harjumaal, kus kohale sõitnud ekipaaž tuvastas, et eramu omaniku vend oli unustanud elektripliidi sisse ja pliidil oleva panni õli läks tossama. Kahju piirdus küll vaid kärsanud panniga, kuid majas oli neli kassi, kelle jaoks oleks see võinud lõppeda märksa kurvemalt. Seega palume inimestel olla ettevaatlik ja enne kodust lahkumist kontrollida, et pliit oleks välja lülitatud ja ahjus ei hõõguks tuli,» manitseb G4S-i teenindus- ja juhtimiskeskuse direktor Reiko Tääker.

Et kassid üksi kodus olles pliiti sisse lülitades tulekahju ei tekitaks, tasub sööginõud pärast toidu valmistamist pliidilt eemaldada või lülitada sisse lapselukk, kui pliidil on selline funktsioon.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles