Rohelised nördinud: õiguskomisjon pole vastanud 35 000 allkirjaga abieluvõrdsuse ettepanekule

BNS
Copy
Züleyxa Izmailova
Züleyxa Izmailova Foto: Mihkel Maripuu

Roheliste esinaise Züleyxa Izmailova sõnul suutis riigikogu õiguskomisjon abieluvõrdsuse petitsioonile allakirjutanuid oma ükskõiksuse ja küünilisusega üllatada.

«14. juunil riigikogu õiguskomisjonis toimunud arutelul lepiti kokku, et õiguskomisjon otsustab parlamendi fraktsioonide seisukohtade põhjal 1. novembriks, kas saadab perekonnaseaduse muutmise eelnõu riigikogu suurde saali hääletusele või mitte. Meile kui petistiooni algatajatele pole sellest ajast kuni eilseni antud mitte mingit infot,» ütles Izmailova.

Peale kohalikke valimisi uurisid roheliste esindajad fraktsioonide meelsust, kuid ühestki fraktsioonist ei vastatud, kirjadele ei vastanud ka õiguskomisjoni. 

Isamaa, Keskerakonna ja EKRE koalitsioonikokkuleppes oli kirjas, et rahvaalgatus seaduse muudatuseks, mis kogub vähemalt 25 000 kodaniku allkirja, peab jõudma riigikogus lõpphääletusele. 

«Demokraatlikus riigis on vähemuste õigused kaitstud ja need pole allutatud enamuse tahtele. Siin on küsimus selles, kas me oleme demokraatlik riik või mitte. Kõik inimesed peavad tundma seda, et neid austatakse ja väärtustatakse,» lausus roheliste volikogu esimees Aleksander Laane. «Rohelised, avalikkus ja kõik inimesed, kelle õigustest selle otsusega üle trambitakse, ootavad selgitusi.»

Rohelised esitasid riigikogule 35 805 inimese allkirjastatud ettepaneku muuta abielu mõiste perekonnaseaduses sooneutraalseks, sest see on kõige lihtsam viis võrdsete õiguste tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles