Tallinnas nakatumiste arv väheneb, kuid olukord on siiski kriitiline

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ester Öpik.
Ester Öpik. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna koroonanõuniku Ester Öpiku sõnul on uute nakatumiste arv vähenenud, kuid sellele vaatamata on koroona-olukord halb.

«Õnneks viimased päevad ei ole kaasa toonud nakatumise rekordeid, paraku on surnud patsientide arv ikka suur. Kui vaadata nakatumiste kõveraid, siis praegu on graafikute nokad ennast allapoole keeranud, aga me teame, et väga vähe on vaja selleks, et viirus saaks uue hoo sisse,» ütles Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Este Öpik.

Tallinn on nakatumisnäitajate osas omavalitsuste seas 65. positsioonil. Viimase seitsme päeva positiivsete proovide hulk 100 000 inimese kohta on Tallinnas 491, Eestis keskmiselt 672. Tallinnas on nakatumiste eesotsas Kesklinn, järgnevad Haabersti, Nõmme, Kristiine, Mustamäe, Lasnamäe ja Põhja-Tallinn. Kõige parem on olukord Pirital.

«Viimase paari kuu jooksul oleme suurendanud esimese doosiga hõlmatust kümme protsenti. Üks protsent tähendab meil 4000 doosi tegemist. Täna hommikul avati Vabaduse väljakul statsionaarne vaktsineerimis- ja nõustamispunkt, kus pakutakse teenust ilma eelregistreerimiseta. Seal saab teha ka PCR-teste. Arsti saatekirjaga tasuta, muidu maksab testi tegemine 44 eurot,» rääkis Öpik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles