Eakate esindaja: pensionitõusu peatamine vähendab pensionäride arvu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionäride meeleavaldus 2007. aasta lõpus.
Pensionäride meeleavaldus 2007. aasta lõpus. Foto: Peeter Langovits

Eesti pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees Valdek Mikkali hinnangul tuleb keskmist pensioni saav inimene vaevalt ots otsaga kokku ning tema arvates vähendaks väljapakutud pensionitõusu peatamine pensionäride arvu.

«See on natukene julmalt öeldud, aga pensionitõusu peatamine vähendaks pensionäride arvu,» sõnas Eesti pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees Valdek Mikkal hommikusaates «Terevisioon».

Tema sõnul on uurimused näidanud, et Eestis keskmist pensionit saav inimene tuleb ots otsaga kokku ning enamik sissetulekust kulub toidule ja eluasemele. «Paljud pensionärid jätavad isegi ravimid ostmata,» lisas ta.

Mikkali arvates võiks riik kokku hoida kaitsekulutuste pealt ja mõnes sotsiaalvaldkonnas, kuid mitte pensionitõusu vähendamise pealt.

Praegu eakate seas valitsevaid meeleolusid iseloomustas Mikkal sõnaga närviline, kuna tehakse segaseid üleskutseid minna Toompeale, samas pole teada, mis saab pensionitõusust.

Ta avaldas lootust, et pensionäride arvamust võetakse arvesse ka ilma demonstratsioonita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles