Vastuoluline Läti teemandiärimees, muljet avaldava paturegistriga Aivars Smans on muu hulgas üks lõunanaabrite vaktsineerimisvastase võitluse käilakujusid, kel märkimisväärsed seosed ka Eestiga.

Smansi kirjeldatakse sügava katoliiklase ning latgali keele entusiastliku kõnelejana, kes on pühendunud lätlaste vabastamisele Läti riigi koroona- ja vaktsineerimispoliitikast.

«Mulle tundub, et maailmas on väga palju ebaausust. Vabas maailmas elavaid inimesi sunnitakse tegema asju, mida nad ei taha teha,» nentis ta ja tõdes, et nagu Hitler Teise maailmasõja eel ja ajal, jagatakse nüüdki inimesi kaheks. «Alguses ei lubatud ühte, siis teist, lõpuks kleebiti inimestele kollaseid tähti külge ja saadeti laagritesse. Liigume umbes sama teed,» tõdes ta, rõhutades, et ei ole vaktsiinivastane.

Kuigi Smans (55) omab 27 protsenti Eestis registreeritud krüptoteemandifirma Cdiamondcoin OÜ aktsiatest, ei ole teda ettevõtte kodulehel sõnagagi mainitud. Ta ise on põhjendanud seda turvalisusega. Kui ta 2014. aastal oma Riia kontorist väljus, tulistati teda näkku (hiljem tuleme selle juurde tagasi).

Kommentaarid
Copy