Uuring: rohkem kui pooled juhid sõidavad sel talvel lamellrehvidega (2)

BNS
Copy
Lamellrehvid.
Lamellrehvid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui veel aasta tagasi eelistasid Eesti juhid kasutada naastrehve, siis sel aastal kaldub eelistus lamellrehvide poole, mida kasutavad juba üle poole juhtidest, selgus If Kindlustuse uuringust.

Kui eelmisel talvel eelistas 62 protsenti Eesti juhtidest sõita naastrehvidega ja 37 protsenti lamellrehvidega, siis algaval talvel on eelistustes märgata suuri muutusi. 55 protsenti juhtidest kasutab lamellrehve ja 43 protsenti naastrehve. Kummalgi aastal oli mõni protsent vastanuid, kes ei olnud veel otsust teinud.

Kuigi võiks eeldada, et naastrehve läheb rohkem vaja maapiirkondades, selgus uuringust, et seal kasutatakse pigem lamellrehve. 62 protsenti maapiirkondade ja 58 protsenti väiksemate asulate elanikest eelistab sel talvel lamellrehve. Suuremates linnades ja pealinnas on vastavad näitajad 52 ja 49 protsenti.

If Kindlustuse ekspertgrupi juhi Marion Meiuse sõnul on lamellrehvide kasvav populaarsus tingitud mitmest põhjusest: osade jaoks on need vastupidavamad, teiste jaoks on hind soodsam ning kümnendik vastajatest valib lamellrehvi väiksema mürataseme tõttu.

Uuringus vaadeldi ka seda, kui vanade rehvidega Eesti inimesed saabuval talvel ringi sõidavad. Selgus, et 32 protsenti vastajatest kasutab rehve, mis on kuni aasta vanused. 33 protsenti vastanutest kasutab kaks ja 18 protsenti kolm aastat vanu rehve. 11 protsenti vastanutest kasutab rehve, mis on vanemad kui kolm aastat.

Kui Eestis kasutab sel talvel naastrehve 43 protsenti juhtidest, siis Lätis teeb nii 15 protsenti ja Leedus seitse protsenti juhtidest. Samamoodi nagu Eesti juhid, kasutavad Läti ja Leedu juhid uuemaid rehve. Üle viie aasta vanuseid rehve ringleb ka seal liikluses väga vähe. Eestlastest mõnevõrra rohkem ostavad lõunanaabrid rehve järelturult.

If Kindlustuse Eestis, Lätis ja Leedus läbi viidud uuringus osales pisut rohkem kui 1000 inimest igast riigist.

Talverehvide kasutamine on Eestis kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles