EKRE eelistab nakkuse piiramiseks negatiivset testi vaktsiinipassile (8)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Rene Kokk.
Rene Kokk. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon esitas riigikogule eelnõu, et avalikes kohtades ja üritustel hakataks Covid-19 kiirtesti negatiivset tulemust taas aktsepteerima nakkusohutuse tõendina.

Riigikogule eelnõu üle andnud EKRE fraktsiooni aseesimees Rene Kokk juhtis tähelepanu, et koroonasse nakatuvad nii vaktsineeritud kui vaktsineerimata inimesed.

«Vaktsineerimispass ei anna garantiid, et seda omavad vaktsineeritud inimesed ei võiks olla haigestunud, nakkuse kandjad ja nakatada teisi isikuid,» selgitas Kokk.

Tema sõnul annab negatiivne testi tulemus erinevalt vaktsineerimispassist kindlustunde, et inimene pole Covid-19 viirusesse nakatunud ega ohusta teisi. «Testimise läbiviimine avalikes kohtades annab kõigile kohalviibijatele kindlustunde, et viiruse levik ja nende nakatumise võimalus on nendes kohtades viidud miinimumini.»

Kokk'a hinnangul on nakatumist võimalik vähendada, kui testitakse laialdasemalt ning piiratakse nakatunute ja kõikide lähikontaktsete, sh vaktsineeritute kokkupuuteid teistega.

Rene Kokk märkis, et valitsuse praegune suhtumine testimisse on arusaamatu: «Aktsepteeritakse küll Covid-19 testimist ja negatiivse testi tulemust nakkusohutuse tõendina koolides, kuid samas ei aktsepteerita negatiivset testi tulemust avalikes kohtades, paljudes töökohtades, kaitseväes ja ühiskonnas laiemalt.»

EKRE fraktsiooni aseesimees peab valitsuse senist lähenemist nakkusohutuse tõendamisse valikuliseks ja põhjendamatuks. «See süvendab ühiskonna umbusku kasutusele võetud meetmete suhtes ning pärsib ühiskonna toimimist ja sidusust,» sõnas Kokk.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles