Valitsus kehtestas üritustel osalemise uued piirarvud (2)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas ja Tanel Kiik.
Kaja Kallas ja Tanel Kiik. Foto: Remo Tõnismäe

Peaminister Kaja Kallas teatas täna valitsuse pressikonverentsil, et esmaspäevast hakkavad kehtima täiendavad piirangud koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.

Valitsus otsustas vähendada alates 15. novembrist nii sise- kui välitingimustes korraldatavate ürituste piirarve - siseruumides on lubatud kuni 1000, õues kuni 2000 inimest. Peaministri sõnul pole uute piirangute kehtestamisest hoolimata mõistlik suuri üritusi hetkel korraldada.

«Jätkuvalt on osalemine digitõendiga,» lisas Kallas.

Seni võis sisetingimustes toimuval üritusel osaleda kuni 6000 inimest. Välitingimustes piiratud territooriumil peetud sündmustel oli vastav näitaja 12 000.

Alates 1. novembrist kehtib avalikes siseruumides liikumispiirang kella 23 õhtul kuni kella 6-ni hommikul. Piirang kehtib meelelahutus- ja lõbustusasutustele, nagu kinod, teatrid, kontserdimajad, muuseumid, näitusasutused, veekeskused, spaad, avalikud saunad, ööklubid ja baarid.

Valitsus ei plaani luua meelelahutussektori ettevõtetele täiendavat kompensatsioonipaketti. «Meil on ühiskond lahti. Nii, nagu on kindlustuse puhul, on ka selliste kontrollimeetmete puhul mõningane omavastutus,» märkis Kallas.

Tõhustusdoosi võib saada varem

Valitsus soovitab ka immunoprofülaktika erikomisjoni ettepanekul AstraZeneca ja Jansseni vaktsiiniga end kaitsesüstinud inimestel teha tõhustusdoose juba pärast viit kuud, kuna mõlema vaktsiini kaitseaeg on osutunud lühemaks, kui esialgu teati.

Tõhustusdoosi on võimalik teha kõigil üle 18-aastastel inimestel. Selleks kasutatakse Pfizer/BioNTech vaktsiini Comirnaty ja Moderna vaktsiini Spikevax, sõltumata sellest, millise vaktsiiniga on läbitud esmane vaktsineerimiskuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles