Viimsi vallavolikogule valiti esimees ja aseesimehed

BNS
Copy
Viimsi vallavolikogu uued juhid Pille Petersoo, Lauri Hussar ja Jan Trei.
Viimsi vallavolikogu uued juhid Pille Petersoo, Lauri Hussar ja Jan Trei. Foto: Tiit Mõtus

Viimsi raamatukogus toimus neljapäeval Viimsi vallavolikogu 10. koosseisu esimene istung, kus valiti ametisse vallavolikogu esimees ja aseesimehed.

Uueks vallavolikogu esimeheks kinnitati Lauri Hussar erakonnast Eesti 200 ning aseesimeesteks Jan Trei Isamaast ja Pille Petersoo valimisliidust Vali Viimsi.

Värske volikogu esimehe Lauri Hussari sõnul vajab Viimsi julgeid otsuseid, mis aitaksid tõsta elukeskkonna kvaliteeti ja säästaksid loodust. «Oleme koalitsioonipartneritega koostanud ambitsioonika koostööleppe, mis annab Viimsi arengule teekaardi oluliselt pikemaks perioodiks kui vaid nelja-aastane valimistsükkel. Viimsi volikogu roll nende eesmärkide saavutamisel on väga oluline ning kindlasti tahame seda teha kogukonda igakülgselt kaasates,» kinnitas ta.

Vastsed aseesimehed Pille Petersoo ja Jan Trei soovivad mõlemad panustada sellesse, et tulevased volikogu istungid oleksid konstruktiivsed, positiivsed ja kõik Viimsile olulised teemad, alates keskkonnast ja kvaliteetsest ruumiloomest, lõpetades hariduse ja sotsiaalkaitse valdkonnaga saaksid käsitletud.

«Panustan sellesse, et volikogu töötaks konstruktiivses ja positiivses võtmes, et oleks vähem ärapanemist ja rohkem koostööd, hoolimist ja kuulamist,» sõnas Petersoo. «Viimsi on olnud minu ja mu pere koduks 15 aastat. Tahaks, et ka 15-20 aasta pärast oleks Viimsi vald turvaline ja meeldiv elukeskkond meie inimestele, et juhid oleksid alati näoga inimese poole ja et meie looduskeskkond oleks hoitud. Tegutseme koalitsiooniga selle nimel ja loodetavasti teeb seda kogu vastvalitud volikogu,» lisas ta.

Jan Trei loodab, et Viimsi vallavolikogu võtab ise rohkem initsiatiivi oluliste teemade aruteludeks ja otsuste kujundamiseks. «Soovin, et volikogu oleks tõhus koostööpartner vallavalitsusele. Oluline on tagada volikogu juhtimise poole pealt, et volikogu töökomisjonid toimiksid ning volikogu liikmed saaksid komisjonidest mõtteid veelgi kvaliteetsemate otsuste langetamiseks. Peame rohkem kogukonda kaasama ka volikogu otsuste kujundamisesse ja aruteludesse, mis peaks tagama tasakaalustatud vallaarengu ja kujundama Viimsist parima elukeskkonna,» lausus Trei.

Viimsi uues vallavolikogus on kokku 21 kohta. Koalitsiooni moodustavad Reformierakond, kel on kuus kohta, Eesti 200, kel on kolm kohta ning Vali Viimsi ja Isamaa, kel kummalgi on kaks kohta. Volikogusse kuuluvad veel valimisliit Kogukondade Viimsi kolm kohta, Eesti Keskerakond kolm kohta ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kaks kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles