Kitsa matemaatika riigieksamist loobuti enim

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kõikides ainetes on vähenenud eksaminandide hulk. Need, kes jäid, olid motiveeritud. Praegu neid eksamitulemusi vaadates ekstreemsusi ei ole. Eksamid näitavad, et oldi motiveeritud ja valmistunud.
Kõikides ainetes on vähenenud eksaminandide hulk. Need, kes jäid, olid motiveeritud. Praegu neid eksamitulemusi vaadates ekstreemsusi ei ole. Eksamid näitavad, et oldi motiveeritud ja valmistunud. Foto: Tairo Lutter

Möödunud riigieksamite tulemused on varasemate aastatega võrreldes samasugused ja ekstreemsusi näha ei ole. Kuna eksamid olid vabatahtlikud, vähenes kõikides ainetes õpilaste hulk, kõige rohkem otsustati mitte teha matemaatika kitsa kursuse riigieksamit.

Koolide edetabelis on viie parima seas Tallinna nn eliitkoolid, järgmisena tulevad Nõo reaalgümnaasium ja Hugo Treffneri gümnaasium. Edetabelit juhib Gustav Adolfi gümnaasium. Direktor Henrik Salum (pildil) ütles Postimehele, et esikoht on saavutatud tänu tublidele õpilastele ja veel tublimatele õpetajatele. Riigieksamitest loobujaid oli väga vähe: eesti keeles ei olnud ühtegi ja matemaatikaeksamist loobus kaks õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles