Kahe päevaga on kesklinna koroonapunktis käinud üle 600 inimese

Copy
Koroona testimine.
Koroona testimine. Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix Baltics

Kolmapäeval, 10. novembril avati Vabaduse väljakul statsionaarne Covid-19 teeninduspunkt, kus on käinud juba 620 patsienti. Punktis on võimalik saada viirusealast nõustamist, lasta end vaktsineerida ja testida.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul on inimesed Vabaduse väljakule rajatud koroonaennetuspunkti hästi vastu võtnud. «Juba esimesel päeval soovis end vaktsineerida 80 ja teisel 140 inimest, PCR-teste tehti mõlemal päeval 200 inimesele,» märkis Beškina.

Vabaduse väljaku koroonaennetuspunktis on võimalik teha nii esimest, teist kui ka tõhustavat vaktsiinidoosi. Koha peal on soovijal võimalik teha ka PCR-testi.

Vabaduse väljaku teeninduspunktis saab valida kõigi Eestis kasutusel olevate vaktsiinide vahel, sh kahedoosiline Pfizer/BioNTech ja Moderna või ühedoosiline Jansseni vaktsiin. PCR-testimine on saatekirja alusel tasuta ning ilma saatekirjata tuleb tasuda 44 eurot.

20. oktoobrist kuni 9. novembrini vaktsineeriti Tallinna COVID-19 nõustamis- ja vaktsineerimispunktides kokku 5641 inimest, seal hulgas 3686 inimest sai esmase, 626 teise ja 1329 tõhustusdoosi.

Nõustamis- ja vaktsineerimispunktid on avatud ka Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses (Jaan Koorti tn 22) ning Põhja-Tallinna kogukonnamajas (Kari tn 13). Mõlemad punktid on lahti tööpäevadel kell 12–19 ning nädalavahetustel kell 10–17.

Kui inimesel ei ole mingil põhjusel võimalik ise vaktsineerima minna, võib Tallinnas vaktsineerimisbrigaadi koju kutsuda. Eelregistreerida saab telefonil 666 2727, kõnesid võetakse vastu tööpäevadel 8–20 ja nädalavahetusel 9–17. Kodusvaktsineerimise brigaadid töötavad argipäevadel kell 9–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles