Ettevõtjad kortsutavad peaministri väidete peale kulmu (26)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Tanel Kiige koduerakond Keskerakond soovib luua koroonavaktsiini kõrvalmõjude kompenseerimise fondi, Reformierakonna juhi ja peaministri Kaja Kallase sõnul saadaks fondi loomine aga ühiskonnale vale signaali. FOTO: Madis Veltman
Tanel Kiige koduerakond Keskerakond soovib luua koroonavaktsiini kõrvalmõjude kompenseerimise fondi, Reformierakonna juhi ja peaministri Kaja Kallase sõnul saadaks fondi loomine aga ühiskonnale vale signaali. FOTO: Madis Veltman Foto: Tairo Lutter

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) ütles eile valitsuse pressikonverentsil, et ei pea meelelahutusettevõtete toetusmehhanisme vajalikuks, sest ettevõtjad saavad jätkuvalt, ka uute piirangute olukorras teenuseid osutada. Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni (EVEA) ning Eesti hotellide ja restoranide liidu (EHRL) hinnangul ei pea need väited paika.

Alates novembrist kehtib avalikes siseruumides öine liikumiskeeld ning selle tõttu peavad ööklubid, baarid ja teised meelelahutus- ja lõbustusasutused, näiteks kinod, teatrid, kontserdimajad, sulgema uksed kell 23. Piirang lööb valusalt neid ettevõtteid, kes teenivad põhitulu hilistel õhtutundidel. Valitsusel aga pole plaanis leevendada piirangust tekkinud kahju.

«Meil on kogu ühiskond lahti. Kõik meelelahutusasutused töötavad ja saavad oma teenuseid osutada. See ei ole võrreldav esimese või teise lainega, kus kõik pandi kinni. Nii nagu kindlustuse puhul, on ka selliste kontrollimeetmete korral mõningane omavastutus,» sedastas peaminister Kallas.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles