SINNA JA TAGASI Ameerikasse, Ameerikasse!

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
New York
New York Foto: CARLO ALLEGRI

Ühendriikides ostetakse taas paaniliselt kokku tualettpaberit, kuid mitte enam pandeemiahirmus, vaid selleks, et teenindada ära alates 8. novembrist riiki saabuma hakanud turistihordid, kes on üle pooleteise aasta saanud armastatud sihtkohta vaadata läbi transatlantilise turvaklaasi.

Nagu teatab BBC, on ühtäkki restoranidel ja hotellidel vaja kõike ning palju, jahust voodilinadeni. Kui mullu novembris võis näiteks New Yorgi südames, kõledalt tühjal Manhattanil leida ka enam-vähem korralikus ketihotellis öömaja saja dollariga, siis aasta hiljem tunduvad keskmised ööhinnad olevat kahe- või isegi kolmekordistunud. Allahindluste jahtijad peavad teadma, millise kivi alla piiluda: kõige odavamad on Manhattanil majutumiseks traditsiooniliselt pühapäeva ja esmaspäeva vahelised ööd.

Üldreeglid on selged: USAsse saavad väikeste eranditega reisida Eesti kodanikest need, kes on täisvaktsineeritud (sobib ka AstraZeneca, kuid näiteks Sputnikuga poogituil samamoodi ei vedanud) ja teinud negatiivse tulemuseni viinud koroonatesti mitte rohkem kui kolm päeva enne lendu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles