Lutsar: teadusnõukoja roll tahab üledefineerimist

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
President Alar Karise kohtumine teadusnõukoja liikmetega. Vasakult Pilleriin Soodla, Peep Talving, Krista Fischer, Andero Uusberg, president Alar Karis, Andres Merits, Irja Lutsar.
President Alar Karise kohtumine teadusnõukoja liikmetega. Vasakult Pilleriin Soodla, Peep Talving, Krista Fischer, Andero Uusberg, president Alar Karis, Andres Merits, Irja Lutsar. Foto: Mihkel Maripuu

Teadusnõukoja juhi Irja Lutsari sõnul tuleks teadusnõukoja roll koroonakriisi lahendamisel üle defineerida, sest esialgsed teadusnõukoja ülesanded on lahendatud, vahendab ERRi uudisteportaal

«Loomulikult need probleemid, milleks teadusnõukoda esialgu loodi, on praeguseks tõenäoliselt lahendatud või sinna teadusnõukoda enam panustada ei saa, aga võivad olla ees teised väljakutsed,» ütles Lutsar.

«Üledefineerimist tahaks see, missugune roll jääb teadlastele ja missugune roll jääks valitsusele ja ametkonnale,» lisas ta. 

«Niimoodi funktsioneerida, nagu me oleme kaks aastat funktsioneerinud, et oleme töötanud kahel kohal korraga ja kõik nädalavahetused, niimoodi ilmselt inimesed ei jõua ja see ei ole ka vajalik,» märkis Lutsar.

Postimees kirjutas neljapäeval, et Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professor Andres Merits lahkub teadusnõukojast, kuna ei jõua kahte asja kokku tõmmata – olla suure ülekoormusega teadlane ja ka nõukogu liige. 

Lutsar kinnitas, et oli Meritsa plaanist teadlik juba mitu päeva varem. «Ta ütles, et doktorandid on laokile jäänud ja muud tööd ka. Nii nagu teistelgi. Siin ei ole tõesti mingit konflikti,» rääkis Lutsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles