NÄDALA KRIMILUGU ⟩ Altkäemaks deporteerimise eest: «Ma tahan, et nad siia üldse tagasi ei tuleks!» (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Alina Presnyakova andis Kaitseväe kalmistu parklas ­polit­seinikule üle kümme 50-eurost rahatähte.
Alina Presnyakova andis Kaitseväe kalmistu parklas ­polit­seinikule üle kümme 50-eurost rahatähte. Foto: Kohtutoimik

Tallinnas tegutseva ehitusettevõtja abikaasa maksis tänavu veebruaris politseinikule altkäemaksu, et ta tühistaks ehitusel töötava kolme grusiini elamisloa ja saadaks nad riigist välja. Gruusia kodanike Eestist välja saatmise soovi taga oli nendega tekkinud vaidlus mitmekümne tuhande euro ulatuses saamata jäänud töötasu pärast.

25. veebruari pärastlõuna oli udune ja vihmane. Kella 10.30 paiku sõitis Tallinnas Filtri teel asuva Kaitseväe kalmistu parkasse tume BMW X6, mis tagurdas loikude vahel kalmistu värava ette. Veerand tundi hiljem lähenes kesklinna poolt tume Audi A6, kuid sõitis parklast mööda. Paar minutit hiljem lähenes sama auto teiselt poolt ja jäi BMW juures seisma.

BMW maasturist väljus 29-aastane Alina Presnyakova ja istus Audi tagaistmele. «Blin, vabanda! Ma sõitsin mööda, ei saanud peatuda!» ütles roolis olnud politseinik Roman. Pärast paari viisakusavaldust – kurdeti tüütute koroonapiirangute üle ja uuriti laste tervise kohta – asuti asja kallale. Alina võttis taskust telefoni ja näitas ühe tumedat verd mehe pilti, kes seisab sõiduki kõrval. Politseinik oli öelnud, et kõige parem, kui kogu jutt oleks paberi peal kirjas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles