GALERII Aasta isa tiitli pälvis jõgevamaalane Ahto Vili (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Täna jätkus Estonia kontserdisaalis enam kui 20 aasta vanune isadepäeva traditsioon, kus Eesti naisliit andis isadepäeva kontserdil üle ka aasta isa tiitli. Tänavu valiti aasta isaks Ahto Vili. 

Aasta isa, kahe lapse isa ja viie lapse vanaisa Ahto Vili on pikaaegne Jõgevamaa põllumees, kes on varasemalt pälvinud põllumajanduse edendamise eest ka Valgetähe IV klassi ordeni.

Eesti Vabariigi taassünni järel kasvas Torma piimakarja toodang Ahto Vili eestvedamisel aasta-aastalt ja isegi kõigi aastate lüpsirekordite esikümnes on mitu Torma lehma.
Eesti Vabariigi taassünni järel kasvas Torma piimakarja toodang Ahto Vili eestvedamisel aasta-aastalt ja isegi kõigi aastate lüpsirekordite esikümnes on mitu Torma lehma. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Isadepäeva tasuta kontserdil algusega kell 12 astusid lavale Valter Soosalu, Nõmme kultuurikeskuse noorte naiste koor Kevad, ansambel Õtekse, Tartu poistekoor ja tütarlastekoor Ellerhein.

Mullu valiti aasta isaks nelja lapse isa Arvo Tuvikene. «Olin meeldivalt üllatunud, aga ka häiritud,» kirjeldas Tuvikene Postimehele toona oma esmast emotsiooni. 

Aasta isa kuulutab välja ka erakond Isamaa, kus valik tehakse erakonna liikmete seas. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles