Metsaandmete salastamine takistab pättide asemel looduskaitsjaid (4)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Justiitsministeeriumi hinnangul ei pruugi raiemahu salastamine soovimatute müügipakkumiste hulka vähendada.
Justiitsministeeriumi hinnangul ei pruugi raiemahu salastamine soovimatute müügipakkumiste hulka vähendada. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Eesti ministrid kõnelesid ÜRO kliimakonverentsil avalike metsaandmete vajalikkusest, kodumaal aga suruvad läbi metsaandmete salastamise eelnõu, mis ametnike väitel peaks päästma agressiivsetest metsaostukõnedest, kuid tegelikult takistab looduskaitsjaid.

«Mulle tundub, et eelnõuga tuleb edasi töötada,» ütles riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Yoko Alender pärast tutvumist justiitsministeeriumi hinnanguga, milles on viiteid juriidilistele ebakõladele ja salastamise puudulikele põhjendustele.

Keskkonnaministeerium soovib varjata metsaregistris infot metsavarude ja teatistel (raielubadel) kirjas oleva raiemahu kohta ning keelata ligipääsu statistilise metsainventuuri alusandmetele – erandiks keskkonnaagentuuri direktorile meelepärased isikud.

Metsaregistri info varjamise põhjenduseks on toodud erametsaomanike kaitsmine agressiivsete müügipakkumiste ja selle tulemusel tehtud ebaõiglaste müügitehingute eest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles